06 januari 2011

Een nacht vol rijkdom

Er is een indringer in mijn huis. Hij ligt te slapen. Ik sluit hem zachtjes binnen en ga op zoek naar hulp. Als dat niet lukt, kom ik terug. Het blijkt mijn broer te zijn. Er wordt me gevraagd naar mijn wensen voor de kunstacademie en na lang zoeken schrijf ik op: 'Ik wil de aanwezigheid van een engel in mijn leven'. Ik zit in kleermakerszit en een enorme leeuwin rolt zich op aan mijn voeten.

4 opmerkingen:

Wenz zei

Als dat jouw droom was, dan wil ik wel een nachtje in jouw hoofd wonen. Krijg ik misschien ook leeuwinnen aan mijn voeten, lijkt me machtig. :)

Impa zei

@Wenz: Ja, dit waren drie dromen die ik vannacht heb gehad.

Het was ook machtig. Maar daarna werd het ook grappig. Die leeuwin gleed van mijn schoot af en toen ik haar omhoog begon te trekken kwam ze tegen me aan zitten en bleef ze daar leunen, aan mijn rechterkant. Maar toen ik een tijdje om me heen zat te kijken, hoorde ik steeds heel zachtjes *smek* *smek* bij mijn oor. Ik zei tegen de leeuwin: 'Zal ik anders even iets te eten voor je maken?' 'Hoezo?' Vroeg ze. 'Nou, gewoon,' zei ik, zodat je straks niet per ongeluk mijn oor eraf hapt omdat je honger hebt.'

Eva Laiste zei

Wat een prachtige droom, echt een geschenk! En erg mooi verwoord hier.

Lian Reuvekamp zei

Jouw nachten zijn al even creatief en magisch als je dagen. Al onze bedenksels ontstaan wel ergens in onze bovenkamer, alhoewel, een recente theorie is dat het bewustzijn zich buiten ons bevindt en dat onze hersens fungeren als ontvangst en zendstation (wat mij heel plausibel lijkt). Maar dat terzijde. Graag komen lezen weer Impa!