29 april 2010

Impa was even op locatie aan het werk


In het hartje van Nijmegen staat een huisje met een tuin. Tegen het huisje aan heeft een man een afdak gebouwd van houten balken en doorzichtig golfplaat. In de geulen van het golfplaten dak blijft regenwater staan waar de vogels van drinken. Vanonder het afdak zie je vlak boven je hoofd hun pootjes en hun snaveltjes in het water. Er staat een grote tafel onder waar houten stoelen omheen staan en de man heeft potten met bloemen op de tafel gezet. Het is er goed toeven, in de stad met de rivier.

Aan de tafel in de tuin heeft een vrouw haar laptop opengeklapt. Ernaast liggen een telefoon en een opengeslagen agenda vol hanepoten. De vrouw is aan het werk aan de tafel in de tuin. Onder het afdak zit ze beschut, de lucht is vroeg in de ochtend al mild, de bries verkoelend op de warme middagen. De vrouw krijgt er internet - hoepla- door de lucht. Af en toe kijkt ze op van haar werk en glimlacht. Dan denkt ze er even aan dat de rivier heel dichtbij is en neemt ze een slok van haar koffie. Het is er goed werken, in de tuin met het golfplaten afdak, in de stad met de rivier.

5 opmerkingen:

rudy kaals zei

mooi die foto met die bloemen!

pepperfly zei

Ik zou er haast niet meer door op vakantie willen...(háást, he, háást...)

Roerganger zei

Mooie schrijfstijl zeg. Near Martin Bril.

Lian Reuvekamp zei

Dat is het leuke van je werk, je kunt het overal doen. Mijn werkkamer verhuist in de zomer ook van de zolder naar de tuin (strand, terrasje, where ever :-)
Behalve leuk geschreven stukjes maak je ook prachtige foto's Impa!

T'ke zei

Mooi geschreven!