19 oktober 2009

Impa en de ontmoeting met Tobi

Tobi was nog geen week oud toen hij voor het eerst iemand een briljant idee gaf. Hij vond zelf dat hij er niet veel voor had hoeven doen, en dat was natuurlijk ook zo. Het geven van goede ideeën ging hem heel gemakkelijk af, sluimerend in zijn bed. Maar zo gaat dat tenslotte bij ieder groot talent: de bezitter ervan vindt het zelf allemaal nogal een vanzelfsprekendheid. Hij ziet wel dat er in de levens van mensen om hem heen iets verandert door de nieuwe kijk die ze op de dingen krijgen, maar zelf voelt hij de innerlijke inspiratie natuurlijk niet die daarmee in de harten van de mensen geplant is.

Impa ging na de ontmoeting met Tobi-die-nog-geen-week-oud-was naar huis en dacht: Die Tobi toch. Wat een briljant idee. Wat een oplossing, wat een verhelderend licht op een sluimerend probleem. En zo eenvoudig. 

Een kruik in bed.

Ge-ni-aal. 

7 opmerkingen:

jet zei

wahaa! die tobi maakt wat los in de mens ;) ik heb dat (weer meer) met knuffelen en lachen om scheten en boeren, om maar iets te noemen. Wat is het leven toch heerlijk eenvoudig. Sinds Tobi er is.

NielsM. zei

Stoppen met die pil, spiralen, condooms en pressaria dus!
Go for it!

Maz zei

Hahahaha! Een kruik. Die zag ik niet aankomen.

Wenz zei

Een kruik, twee kruiken. Kruikentje.

Die Tobi toch, en dan nog zo bescheiden zijn wijsheid niet aan je op te dringen door hele verhalen te vertellen over de voordelen, maar het je zogenaamd zelf uit te laten vinden, toevallig op te laten merken, wat knap, ware genialiteit!

NielsM. zei

Ik ben gewoon geen goede lezer! Een kruik, Ja,da's een heel goed idee. Al vond ik dat stoppen met die dingen ook wel een goed idee al zeg ik het zelf...

pepperfly zei

En...wat een timing!

Impa zei

@Jet: Van wie zou hij dat toch hebben?
@Maz: :-)
@Wenz: Kruikentje. Prachtig. Kuiken onder een dekentje.
@Niels: Zo zie je maar dat niet goed lezen op zijn beurt ook weer goede ideeen oplevert.
@Pepperfly: Hahahaha! Daar moest ik heel hard om lachen.