20 april 2008

Impa en de modder

Impa werd vanochtend wakker van de vogelgeluidenmachine die iemand in de lente altijd ergens bij Vriend M. achter het huis neerzet en heeft, aangemoedigd door het lentezonnetje, de hele middag in de tuin gewerkt. Dood hout verwijderd, onkruid met wortel en tak uitgeroeid, vergeten stukken terras weer blootgelegd (vakwerk een archeoloog waardig), appelboom gesnoeid, struik verplaatst, een vogelnest gevonden, klimplanten opgebonden, gras tussen de tegels verwijderd, tegen een spin gegild en een plan gemaakt voor zaaien, kiemen en planten van goudsbloem, klaprozen, korenbloemen en kamperfoelie.
Vriend M. maakte tussendoor een lunch met wijn en een avondmaal met een biertje. Toen de zon zakte hielp hij bergen snoeiafval en onkruid opruimen, zette hij het gereedschap terug in de schuur en liet hij een dampend bad voor me vollopen met een scheutje olijfolie voor een zachte huid.

Losgetrokken uit wortels en aarde en gered van een wisse vergeteldood: My Little Pony en een moddermannetje.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Tegen een spin gegild, hihi. :) Tussen al dat heldenwerk toch dat heerlijk menselijke. :)

De twee van de ondergang geredde figuurtjes hebben nu opeens karakter, in plaats van een glimmend laagje gepolijst identiek-zijn aan hun medefiguurtjes. Ik zou ze koesteren hoor!

Anoniem zei

Doe mij zo'n vriend M.!
Oh. En een tuin. Een ligbad.
En een My little Pony.